Dragefjellets ordbok

30. september, 2019

Tekst: Theodor Karlsen og Rahman Akhtar Chaudhry  

 75
– Prosenttallet du må ha i oppmøte for å bestå et fag. Eksempel: «Går ikke du i tredjeklasse?» «Jo, jeg bommet bare på prosentutregninga i fjor, og tar opp» «Den er kjip» «Ja, den er kjip»

Ap – forkortelsen for Arbeiderpartiet. Litt for radikalt for mange på Dragefjellet.

Avokado – sentral næringskilde i jusstudentenes symbiose. Ofte utsolgt på Kiwi Nøstet i eksamensperioden. Ifølge mange erfarne jusstudenter må det eksklusivt nytes på Rugsprø.

Bjellegate – fjorårets store drama på Dragefjellet. Et forslag om å bestille inn bjeller for 25 000 kroner ble i utgangspunktet stemt gjennom, men ble stoppet etter tidenes Jodel-drama. De fleste er ferdig med dette kapittelet nå. Heldigvis.

Bærum – Tilsynelatende alle jusstudenters hjemkommune. 

BI – Universitetet hvor folk tror de er noe, selv om man kommer inn med 3,6 i snitt. Tapte for øvrig mot Juridisk Finansklubb i Aksje-NM, og er altså ikke engang best i sitt eget fag.

CISG – Den viktigste rettskilden i Kontraktsrett I.

Domen 2019 – (Sukk)

Ex.phil – Et fag med argumentdiagrammer. Bare tull.  

Fjøset – det tidligere navnet på Straffbar.

Fjerdeklasse – Ryktene sier at det arrangeres gode klassefester på dette kullet.  

Fuskedommen – Et øyeblikk fra Ex.Fac-undervisningen som dukker opp like før enhver eksamen.

Gamlebygget – Her er de nyeste lesesalene, og er det bygget som er nyest og finest. Må ikke forveksles med nybygget, hvor de gamle lesesalene befinner seg. Består av Dragefjellet skole og noen andre bygninger vi ikke helt er sikre på.

Heis for funksjonshemmede – tidligere heis for alle, selv om man tar den med litt dårlig samvittighet. Nå med nøkkelkort, til de som har arbeidsgruppe i fjerde etasje sin store frustrasjon.

HF – Her kommer du ikke inn uten palestina-skjerf og Che guevara-T-skjorte. Ser du en student på dumpster diving, er hun mest sannsynlig fra HF. Du skjønner tegninga. Selv om HF på mange måter er et utstillingsvindu for Fretex i Strandgaten, har studentene gode lesesaler.

Internaften – Egen feiring hvor kun de jusstudentene som har verv er invitert. Forklarer også hvorfor så mange stiller som informasjonsansvarlig i ulike undergrupper.

Jodel – Jussens store gapestokk, men også mange ganger en pålitelig kilde til hva som skjer i undergruppene. Har blitt legitimert av Knut Martin Tande som en kilde med betydelig vekt.

Jus UiB Memes – En gang en legendarisk side for memes. Hitler-videoen anbefales. Er dessverre ikke aktiv i dag.

Jusrevyen – Ti underholdende (og ofte utsolgte) forestillinger i februar, samt en undergruppe kjent for gode forestillinger (og fester).

Jussbygg II – bygningen mange ikke finner ut om før helt på slutten av andre semester.

JVL – De juridiske vinterleker. Har riktignok svært lite med idrett å gjøre. JVL er også den eneste unnskyldningsgrunnet til at studenter står opp kl. 4 for natten for å stå i billettkø.

JVL-sangen – VINTER NÅ OG SOLA STEKER!

Lavterskel – Mottoet til Lovstaffeten, selv om det å løpe opp til Fløyen i seg selv er høyterskel.

LinkedIn – Bare å skaffe seg med en gang. Her kan man være misunnelig over andre medstudenters suksess.

NHH – økonomistudiet uten et hint om normalfordeling. Studentlivet er også her delt inn i aktive undergrupper, bare at kulturen kan sammenlignes med et råttent eple.

Nybygget – Når man endelig skjønner at man jobber bedre i dempet belysning, gamle lokaler og slitte stoler, kan man flytte seg ned fra Gamlebygget. Her blir ikke alle plassene i sal kapret av førsteklassinger som leser Ex.Fac.

Nordisk Uke – Selv om det høres ut som jussens nazistiske undergruppe, er det faktisk en hyggelig gjeng som jobber med noe skandinaviske samarbeidsgreier.

Oblig – En oppgave man leverer i hvert fag for å motta tidenes mest slappe kommentarer (med unntak av de kommentarene enkelte gav på arbeidsgruppen i løpet av JVL). Hva er antonymet til læringsutbytte?

Straffbar – Jussens egen sauna/badstu.

Vrimle – Selv om det er jussens mest uoversiktlige område, insisterer alle på å møtes der. Forstå det den som kan. Eksempel: «Er i Vrimle nå» «Jeg også» «Hvor? Ser deg ikke».