Hold av 19. mai: Dragedagen!

10. mai, 2022

Tekst: Christoffer Saastad

Det var ikke uten grunn at Injuria ble bedt om å bidra til publisiteten rundt et av årets mest etterlengtede arrangementer på jussen: Dragedagen. Om du er som meg, er dette noe du frem til ganske nylig ikke visste noen ting om. Jeg intervjuet JF-leder Marcus Selsås og CF Bergen-leder Gustav Woie om spørsmålene vi alle lurer på om opplegget 19. mai.

Har Dragedagen blitt arrangert før, er det noe dere har fått inspirasjon av, eller er det et helt nytt konsept?

Marcus: Nei, Dragedagen har aldri blitt arrangert før, og om det blir arrangert igjen er uvisst fordi det har kommet i stand for å markere at vi er ferdige med en litt rar tid. Og det kom til fordi vi i foreningene og fakultetet har veldig lyst til å samle studentene til et arrangement for å markere at vi er tilbake til normalen.

Hvordan var det dere fikk ideen til arrangementet? Er det noen spesielle som kan ta på seg æren, eller var det et fellesprosjekt hele veien?

Gustav: Hvis det er noen som skal ha æren, så er det vel Øystein Iversen, innleder Gustav med en ærlig latter. Det var i hvert fall fakultetet som tok det ordinære initiativet, og som sa at vi har noen midler, og at vi ønsker å gjøre noe svært ut av det.

Det kan godt være at det var Emilie Haugo som umiddelbart tenkte «la oss lage en festival», men vi fikk jo alle sammen tanker om at nå har vi muligheten til å gjøre noe litt a la Justivalen i Oslo. Det var en flott måte å lage et fellesarrangement som kan samle flest mulig studenter.

Hva er Dragedagen, hva ligger på agendaen, og er dette ment å vare hele dagen?

Marcus: Ja, Dragedagen er fra kl. 08 om morgenen til forhåpentligvis 08 neste morgen, hvis det er ønske for det. Det begynner litt diverse faglig og sosialt på dagtid. Alle foreningene har ansvar for ulike deler av programmet. Vi skal blant annet ha grilling ute, vi skal ha bading og frokost, vi skal ha quiz på Straffbar, live podcast med PodJur på Straffbar, og så er det Kulturhuset på kvelden.

Det minner meg litt om et forsinket påskerenn dette her, der vi hopper fra post til post?

Marcus: Ja, det blir hektisk for de som ønsker å holde på hele dagen. Så det er bare å slenge seg på.

Det er noen artister som skal opptre, men så langt er det særlig en headliner som holdes hemmelig. Er det mulig å få et lite hint om hvem dette kan være?

Marcus: Ja, hva skal hintet være da? Det er i hvert fall en person som spiller musikk, sier Marcus, og vi må alle le.

Det er i hvert fall en person som jeg tror at en god del har kjennskap til, og forhåpentligvis vil noen bli positivt overrasket, følger Marcus opp med et lurt smil om munnen. Det blir en grand release av denne personen i Søvigs førstkommende og årets mest etterlengtede fredagshilsen.

Er det noe dere ønsker å runde av med?

Marcus: Det som jeg synes at er fint er at alle vi ulike foreningene har gått sammen om å arrangere dette. Vi har blant annet JussNavigatørene som har invitert en kristenkonservativ redaktør som skal komme og ha foredrag, ELSA som arrangerer engelske og internasjonale foredrag, og MinoJur som stiller med opplegg. Forhåpentligvis har vi noe som fanger om hele studentmassen, fordi vi har så mye ulikt. Og så er det veldig gøy å se at et så bredt samarbeid mellom foreningene har fungert veldig bra.

Gustav: Jeg kunne jo nevnt det at folk savner mye informasjon om arrangementet, men at vi liker at det er noe mystiske ved det. Det er ikke nødvendigvis et gjennomtenkt valg, men vi liker at det har blitt sånn, litt mystisk! Vi ler.

Marcus: Man trenger ikke å vente mye lenger, for denne uken kommer det til å eksplodere med informasjon på sosiale medier.

Det skulle ikke mye overbevisning til for å få Injuria til å holde av datoen 19. mai. Kommer vi til å se deg der også?