Tro, håp og kjærlighet, men størst av alt er ambisjonene

13. mars, 2022

Tekst: Anna Hval Skiaker og Hedda Fodstad Jørgensen

Jusstudenter har helt klart mange ambisjoner. Høyesterett, de fem store, FN, EU, Stortinget, NAV, the list goes on. Det er derimot på én uortodoks plattform de, som alle andre, fremtrer mer ambisiøse enn noensinne: på sjekkern. Misforstå oss rett, oppmerksomhet kan være hyggelig, men enkelte taktikker burde styres unna.

Vi kan jo starte med den klassiske byturen. Se for deg: det er lørdag kveld på Ricks, klokka bikker halv to, og du er ute med venner. Du aner fred og ingen fare, før du plutselig kjenner en (uinvitert) arm rundt livet. I starten er det greit – litt dansing skader ikke. Varsellampene begynner imidlertid å blinke når du skal kjøpe deg en ny øl i baren, og han er der. Du tar deg en sigg, og han er der. Du skal en liten tur på toalettet, og – du gjetta det – han er der. Du har blitt angrepet av den sagnomsuste «luskern».

Kjære alle luskere der ute – hva med en prat isteden? De fleste biter ikke, og sjansen for å bli med hjem vil nok øke betraktelig. Vi forstår at dere er nervøse, og at det sikkert er godt ment, men dere er skumle.  

I den andre enden av spekteret har du den litt mer åpenbare typen, den klassiske «Jordan Belfort»-fanboyen. Selvsikkerhet er vel og bra det, men det finnes en grense. Når du slenger en arm over to uskyldige jenter på vei hjem i Nygårdsparken og starter samtalen med en invitasjon til trekant, da begynner vi å nærme oss denne grensa. Det er greit at du har fått med deg at jenter liker Ryan Gosling i «Crazy, Stupid, Love», men du er ikke Ryan Gosling, og dette er ikke en film.

Tipset vårt her: det er lov å være litt ydmyk. Det ser jo ut til at du får til dette ellers, når vi treffes på fak mandag morgen og du har blikket godt planta i bakken med halen mellom beina.

En annen populær plattform er gode, gamle Tinder. Det er ingen hemmelighet at folk sjeldent er jævligere på sjekkern enn på denne kronjuvelen du sier du aldri skal tilbake på igjen, men oppsøker hver bidige helg. Her snakker vi ambisjoner. Hva som går gjennom huet på halvparten av folka på den appen er et større eksistensielt spørsmål enn hva som er meningen med livet. At folk virkelig går all inn for å «finne kjærligheten» på Tinder er beundringsverdig, men det er en viss forskjell på en melding som er litt på kanten, og en melding som får deg til å aldri ville plukke opp mobilen din igjen. Tenker ikke disse folka over at de har bilde og navn festa til meldingene? Kødd eller ikke – ha litt selvrespekt (eller litt respekt for andre, for så vidt!).

 

  

 

Dersom du kjenner deg igjen i noen av disse meldingene (kanskje du til og med har sendt en av de?), anbefaler vi på det sterkeste å revurdere taktikken din. Mulig du får napp her og der, men vi kan garantere at det i så fall ikke var meldinga som solgte deg inn.

Vi skal selvfølgelig ikke påstå at vi er eksperter, og vi påstår heller ikke at jenter på sjekkern er mindre ambisiøse (vi regner med at det finnes mange gode historier her og). De fleste klarer seg greit, og de ekstreme eksemplene få. Du som leser dette er sikkert en racer der ute på dansegulvet. Er det derimot noe de resterende burde ta med deg fra denne teksten, er det dette: hadde du lagt halvparten av denne innsatsen inn i studiene, hadde du hatt det trainee-oppholdet nå!