10 «særlig nødvendige» steg for å kurere en stud.jurs brakkesyke

25. mai, 2020

Tekst: Sarita Disha Prabhakar 

De siste månedene har vært krevende for mange drager. I løpet av en dag ble vi berøvet krangelen om faste lesesalsplasser, furting over forelesninger 08.15, altfor lange lunsjpauser og – ikke minst – fakultetet vårt. Plutselig skal alt fra fargekoding i lovdata til online gruppetrening skje på et og samme rom. Dessuten har nok mange av oss fått sin årlige dose av puslespill, romaner og Netflix. Hva skal så en ellers rastløs stud.jur med brakkesyke og mangel på lesemotivasjon finne på innenfor husets fire vegger?

1. Festen er aldri over. For mange er kanskje et sosialt studentliv det største savnet. Heldigvis kan Zoom brukes til mer enn arbeidsgrupper og kollokvier. Og om en hyggelig virtuell vinkveld har gått ut på dato, test ut Jackbox. Kanskje blir virtuelle vors en hit?

2. Omgivelser former handlinger. Nå som alt handler om å holde seg hjemme, blir omgivelsene fort ensidige. Det er nå vi har tid for å gjøre endringer. Alt fra å male stuen til å flytte på nattbordet kan være en skikkelig motivasjons-booster.

3. Dans er poesi. Okei, så er kanskje fåtallet av oss profesjonelle dansere. Men det er ingen tvil om at Straffbar-movesa fortjener å bli sett. Kanskje dette er tiden for å bli en TikTok-kjent jusstudent fra Norge?

4. Hvorfor binge alene? Uavhengig av hvor lei man er av å se på serier, er det nesten uunngåelig. I beste fall trenger man ikke å være alene. Last ned Netflix Party og se en film med en du savner – fra hver deres sofa med hver deres snacks. Koseligere blir det ikke.

5. Ut på eventyr – fra rommet til stua. Dessverre er utenlandsreise uaktuelt til ubestemt tid. Men det er ikke mer ulovlig nå, enn under eksamensperiodene i fjor, å fantasere om den perfekte reiseplanen.

6. Forandring fryder. Når det kommer til klesstil, frisyre og tilbehør er kanskje Dragefjellet det strengeste dommerpanelet. Om man først skal gjøre noe vågalt, som å klippe pannelugg eller farge håret rosa, er dette tiden. Ikke fornøyd? Null stress, det er månedsvis til vi er tilbake.

7. Husarbeid er ingen spøk. Selv om ting er annerledes og mars varte i et helt år, er det fortsatt tid for vårrengjøring. Og nå har vi faktisk akkurat det: tid. Forskning har vist at vi bør ha det ryddig og organisert for å være avslappet og motivert. Hvorfor ikke teste ut dette?

8. Man lærer så lenge man lever. Nå er sjansen til å lære egenskapen, språket eller idretten du alltid har drømt om. Vil du lære italiensk? Last ned LLN i Chrome og lær mens du binger Suits. Oppgradere fra Toro? Appen Supercook er svaret. Og husk – dette skal være gøy, ikke stress!

9. Det er ingen plass som hjemme. Det skal ikke legges skjul på at det kan være krevende å holde seg inne med de samme menneskene over lengre tid, om det så er kollektivet, familien eller kjæresten. Men når har vi ellers muligheten til å tilbringe så mye tid med disse menneskene?  

10. Self-care is the best care. Det er snart slutten av andre semester og majoriteten av oss nærmer oss stadium sommer-og-skolefri . Nå er tiden for å ta på ansiktsmaske, sette på rolig musikk og koble helt av. En dag uten dårlig samvittighet for prokrastinering av skolearbeid er uten tvil noe av det mest verdifulle vi har akkurat nå.