Juristforeningen planlegger «stressfri sone»

28. november, 2018

Skrevet av Hedda S. Offerdal 
Bilde: Juristforeningen i Bergen

Jussen er et miljø som preges av karakterpress og stress, ikke minst i disse eksamenstider. Dette ønsker Juristforeningen å gjøre noe med, og vil derfor arrangere en liten «stressfri sone» i overgangen mellom november og desember. Det er nestleder i Juristforeningen, Vanasha Kazm, som presenterte forslaget om å gjenta arrangementet som sist ble gjennomført den 5. desember i fjor.

«Forslaget handler om å skape en atmosfære som rett og slett er stressfri», forklarer hun. «Vi åpner kontoret for alle studenter på fakultet i to timer hvor de kan komme og spise vafler, slå av en prat med oss i styret eller andre studenter om alt annet enn studier og eksamen».

I tillegg til å lokke med vafler, har «stressfri sone» planlagt et litt uvanlig tiltak for å tiltrekke seg nysgjerrige og eksamensstressede studenter.

«Vi har vært så heldige å få låne en hund som vil være tilstede under hele arrangementet som studentene kan hilse på og kose med. Jeg håper at dette kan være med å redusere stresset ytterligere».

Kazm håper også at arrangementet skal bidra til å gjøre Juristforeningen mer synlig for studenter ved fakultetet, spesielt de som ikke har kjennskap til foreningen fra før av.

«I tillegg så håper jeg arrangementet vil bidra til synliggjøring av foreningen for de nye studentene, slik at også disse får bli kjent med foreningen og hvor kontoret ligger, og dermed få nytte av de ulike tilbudene vi har».

Også leder i Juristforeningen, Nikolai Bjerke, er utelukkende positiv til tiltaket. Ved spørsmål om hva han synes om forslaget, hadde han bare ros å gi.

«Arrangementet har blitt gjennomført tidligere med bra respons», forteller han. «Jeg synes det er et fint og hyggelig initiativ for å gi studentene en mulighet til å koble av i eksamensperioden. Vi satser på at det gir en trivelig stemning. Det er et lettbeint tiltak hvor man kan komme og senke skuldrene».

Vafler, småprat og god stemning er en velprøvd oppskrift på det juridisk fakultet for å skape en atmosfære hvor studenter kan slå av en uformell prat med representanter for ulike foreninger. Juridisk Studentutvalg (JSU) arrangerer en månedlig «vaffelfredag», et tiltak hvor studenter kan få svar på det de måtte lure på og holde seg oppdatert med hva JSU arbeider med. Leder for JSU, Benedicte Røvik, er ikke bekymret for at Juristforeningen «kopierer» oppskriften deres.

«Jeg synes det høres ut som en veldig god idé, og kan umulig se at dette er noe vi ser på som noe annet enn veldig positivt», opplyser hun.

«Stressfri sone» planlegges gjennomført onsdag 28. november.