Intervju: Lederne av fagundergruppene i JF

21. september, 2018

Av Jonas Nielsen
Foto: Juristforeningen

Arbeidslivsdagene (ALD)

Hvem er dere og hva driver dere med? 

Vi heter Vilde Karoline Lindsetmo Trana og Synne Riise Halvorsen. Vi sitter som nestleder og leder i ALD. ALD har ansvar for å arrangere arbeidslivdagene på fakultetet, som er et arrangement som skal fungere som et bindeledd mellom studentene og arbeidslivet. 

Hvorfor stilte du som leder i undergruppa?

Jeg stilte som leder i ALD fordi det virker som et spennende verv, med mange utfordringer. Jeg var med som vert i fjor og det var noe som ga mersmak!  

Hva er deres visjoner for året som kommer? Hva ønsker dere som leder og nestleder å oppnå?

Vi ønsker at ALD 2019 skal bli et arrangement for alle, der både aktører og studenter får en god opplevelse. Vi ønsker å jobbe med å få større bredde, da dette kan gi studentene et bedre innblikk i alle mulighetene som finnes etter endt studieløp.

Hvor kan nye/gamle studenter nå dere? 

Ved spørsmål om ALD kan vi nås på ald@juristforeningen.com eller på Facebook-siden vår, Arbeidslivsdagene ved det juridiske fakultet i Bergen. 

Vi kommer til å trenge mange verter under selve arrangementet i februar og bedriftspresentasjonene i forkant. Informasjon om dette vil bli lagt ut på Facebook fortløpende.

Synne Riise Halvorsen og Vilde Karoline Lindsetmo Trana, leder og nestleder ALD


Foto: Malin Askevold Helle

 

Fagstyret

Hvem er dere og hva driver dere med?

Vi er fagstyret, undergruppen i juristforeningen som arrangerer eksamensrelevante og andre aktuelle foredrag, turer innlands og utlands og diverse andre faglige og sosiale arrangementer. 

Hvorfor stilte du til leder i undergruppa?

Jeg stilte som leder da jeg som assistent i fjor trivdes veldig godt i undergruppen, i tillegg til at jeg ønsker å være med på å skape et bredere faglig engasjement på jussen. Det er viktig å få vist frem alle muligheter man har som jurist senere i livet. 

Hva er dine visjoner for året som kommer? 

Vi har som mål å nå ut til alle studentene gjennom et tilbud som passer enhver og viser bredde. Spesielt ønsker vi å gjøre det faglige tilbudet mer variert enn tidligere år, og vise frem bredden juristyrket innebærer. Dette gjennom blant annet flere fremtidsrettede foredrag. Jeg kommer også til å ha fokus på at Fagstyret er en sosial gruppe hvor vi jobber sammen og hjelper hverandre mot et felles mål.

Hva ønsker du som leder å oppnå?

Jeg ønsker å skape en så sammensveiset gjeng som mulig, samtidig som å være en åpen og inkluderende undergruppe. Ellers ønsker jeg å fortsette det gode arbeidet fra tidligere år, og vise at Fagstyret er en svært viktig undergruppe i Juristforeningen! 

Hvor kan nye/gamle studenter nå dere?

Vi kan nås på facebook siden vår Fagstyret eller på Mail: fagstyret@gmail.com. Ellers er det bare å huke tak i oss på Dragefjellet også!

Martine Eckhoff, leder Fagstyret


Foto: Privat

 

Juridisk Finansklubb

Hvem er dere og hva driver dere med?

Vi er Juridisk Finansklubb - vi er undergruppen på Dragefjellet for studentene som er interessert i å lære mer om forretningsjus og økonomi.

Vi deltar hovedsakelig i den årlige Nordnet skoleduellen hvor vi konkurrerer som den eneste ikke økonomiske skolen mot resten av økonomi-skolene i Norge. Alle skolene (15 skoler totalt) får NOK 100.000 til å begynne med og den skolen som har høyest avkastning på slutten av skoleåret vinner konkurransen. I fjor kom vi på 3-plass og slo blant annet NHH. Konkurransen begynner i midten av september og vi håper at alle er klare for en ny runde.

Vi kommer også til å holde flere foredrag om næringslivet, investeringer, hvordan det er å jobbe med forretningsjus og som forretningsadvokat.

Vi skal også dra på faglige ekskursjoner, og i år jobber vi med å få til en tur til enten Oslo, Singapore, London eller New York! 

Vi krever ingen forkunnskaper - dette skal både være gøy og lærerikt for alle medlemmer. 

Hvorfor stilte du til leder i undergruppa? 

Jeg stilte som leder i Juridisk Finansklubb fordi jeg er veldig interessert i økonomi. Jeg har en Bachelorgrad i Business Administration fra før av og ser stort potensiale i denne undergruppen som helhet. Jus og økonomi går jo hånd i hånd, og vi har mye spennende vi på programmet, så jeg håper flere av studentene på Dragefjellet deler denne interessen med oss fremover.

Det har vært mindre interesse for gruppen tidligere, så dagens styre har kommet opp med flere gode ideer om hvordan vi skal klare å få større oppmerksomhet rundt undergruppa vår. Mye av dette ble forklart ovenfor:)

Hva er dine visjoner for året som kommer? Hva ønsker du som leder å oppnå?

At vi slår NHH nok en gang i skoleduellen. Det var veldig gøy å komme så langt som vi gjorde, og vi kommer til å jobbe hardt for å oppnå like gode resultater. Som leder håper jeg at vi klarer å skape et hyggelig miljø på Dragefjellet for dem som har lyst til å lære mer om økonomi eller bare synes det er gøy å dra på en god fest med Finansklubben. Jeg håper også at vi klarer å få til en skikkelig kul utenlandstur. Forretningsreise til Singapore eller New York hadde ikke vært dårlig!

Hvor kan nye/gamle studenter nå dere?

Det er best å sende oss en melding på Facebook (@JuridiskFinansklubb). Husk å like oss for oppdateringer.

Juridisk Finansklubb er i samarbeid med Simonsen Vogt Wiig.

Christopher Onsrud, leder Finansklubben


Foto: Adrian Mikkelsen

 

Jusskontakt

Hvem er dere og hva driver dere med? 

Jusskontakt er en praksisordning for studenter på fjerde og femte studieår. Etter en søknads- og intervjuprosess plukker vi ut 12 studenter som vi setter sammen i par. Hver av studentparene blir satt sammen med en gründerbedrift fra Bergen teknologioverføring, der de skal hjelpe bedriften med det de har av juridiske problemstillinger i ett semester med mulighet til å forlenge til to. Vi arrangerer også kurs i ulike emner som selskapsrett for praktikantene i samarbeid med SANDS. 

Hvorfor stilte du til leder i undergruppa? 

Jeg var nestleder i fjor. Det var oppstartsåret til jusskontakt og jeg ville gjerne være med å bygge videre på det vi fikk til i fjor, og ta i bruk de erfaringene vi gjorde oss for å gjøre jusskontakt enda bedre i år. 

Hva er dine visjoner for året som kommer? 

Jeg ønsker å få til et så godt tilbud for studentene som mulig med gode kurs og interessante bedrifter. 

Hva ønsker du som leder å oppnå? 

Jeg ønsket at det jusskontakt har å tilby skal bli mer kjent for studentene på fakultet. 

Hvor kan nye/gamle studenter nå dere? 

Interesserte kan nå oss på facebook-siden vår «jusskontakt» eller på e-post jusskontakt@juristforeningen.com

Hanna Hagen Torvund, leder Jusskontakt