- Akkurat da vi hadde gitt opp håpet, fikk vi han tilbake

22. oktober, 2020a:2:{s:7:"ingress";s:61:"

Tekst: Theodor Karlsen 
Foto: Privat 

";s:6:"egress";s:10773:"

En jusstudent kjente igjen katten Him i oppgangen sin, og varslet straks matmor Torhild Eide Torgersen. Etter å ha vært savnet i tre uker har katten endelig kommet til rette igjen.

Søsknene Him og Alaya – bedre kjent som Advokatten og Pus.jur – har lenge vært kjent blant jusstudentene på det juridiske fakultet i Bergen. I over ett år har de stadig dukket opp på fakultetet, samtidig som de har vært kontaktoppsøkende, nysgjerrig og kosete. Dette har gjort kattene populære blant studentene som har hatt observert kattene i fellesarealer, i bokhyller og på lesesalene.

Populariteten tok virkelig av da Instagram-kontoen Advokatten.dragefjellet ble opprettet. Kontoen, som nå har over 3000 følgere, har stadig lagt ut innsendte bilder og videoer av Him og Alaya. Dette ble etter hvert fanget opp av både Bergens Tidende og TV2, noe som gjorde søskenparet til rikskjendiser over natten.

Him og Alaya er av rasen Hellig birma, en rase som er kjent for å være kjærlig, nysgjerrig og uredd.

Funnet etter tre uker
For tre uker siden forsvant Him til både matmor og jusstudentenes fortvilelse. På onsdag kom imidlertid katten til rette igjen.

- Akkurat da vi hadde gitt opp håpet, fikk vi han tilbake, skriver Torgersen på sin egen Facebook-side.

- Jeg har vært så utrolig lei meg og grått veldig mye. Det har vært helt forferdelig, sier hun til TV2.

Ble stjålet
At gjenforeningen ble mulig skyldtes at en jusstudent kjente igjen katten i sin egen oppgang etter at hun hadde sluppet inn katten ved en feiltakelse. Torhild og mannen hennes dro da sammen for å se om det faktisk var Him, en antakelse som skulle vise seg å stemme.

TV2 skriver at etter Torgersen og mannen tok med seg katten kom en ungdom etter dem og påstod at det var hans katt. Etter at ungdommen etterpå hentet moren sin påstod de at de hadde fått beskjed av en bekjent om å passe på katten, noe som var lett å motbevise da katten var chippet.

Torgersen bekrefter overfor TV2 at hun kommer til å anmelde forholdet, samt at det trolig blir en stund til neste gang Him slipper ut hjemmefra.

 

";}