Jubileumsstemning på Dragefjellet

30. januar, 2018

Tekst: Per-Harald Hirsch
Foto: Emilie Mellbye Rytter 


Det er i skrivende stund snart februar. Måneden som hvert fjerde år markerer skuddår. Det er heldigvis ikke nødvendig å vente tilsvarende lenge for herlige revyforestillinger på jussen. Jussrevyen markerte nemlig i år, det 15. året med revy siden deres oppstart i 2003. Fjorårets revy var i aller høyeste grad underholdende. Da det i år i tillegg skulle markeres et jubileum, var forventingene til undertegnede store.

Det hele startet med en oppvisning fra Force Marsjør, samt servering av prosecco til publikum. Så langt et jubileum verdig. Årets revy hadde fått navnet «heia den som vinner» og det hele startet med en oppvisning fra «familien best-i-alt». Det hele var satt opp som en konkurranse mellom to familier. Videre fulgte en rekke varierte innslag. Hverdagslige kinkige situasjoner, interne jussvitser, stereotypier og satire fikk publikum til å le gang på gang. Det var imidlertid ikke utelukkende humoristiske innslag. Skuespillerne, koristene og bandet leverte sammen også noen herlige musikalske innslag. Variasjonen drev forestillingen frem på en god måte og gjorde den godt egnet til å treffe en stor målgruppe.

En gnistrende revy var ferdig og etter en rekke takketaler og applaus fikk jeg en liten prat med revysjef Espen Breiteig og skuespiller Amalie Riis-Engan. Begge var fornøyde med premiereforestillingen og kunne fortelle om en tilsvarende god og energisk generalprøve. Breiteig fortalte videre at de i anledning jubileet, hadde fått inn Force Marsjør for å opptre før forestillingen.

Riis-Engan var både entusiastisk og fornøyd med valget om å delta i revyen. Hun kunne fortelle at stemning og samhold hadde vært på topp gjennom de utallige timene med øving som var lagt ned fra september og frem til premieren. Hun oppfordret til å søke til neste års revy, uavhengig av tidligere erfaringer. Breiteig kunne støtte opp under dette og understreket at det var en rolle for alle i revy-gjengen, enten om det var på eller bak scenen.

En kan så spørre seg om hvem som var vinner av «heia hvem som vinner». Jeg vil si revyen, selv. Så får vi håpe på 15 nye år med revy på Dragefjellet.