Anmeldelse: Culpa synger våren inn!

24. juni, 2019

Tekst og foto: Sabina Grace Mugford

Det er ikke bare fuglene som begynner å synge på våren. Tiden er også inne for Culpa, Juristforeningens eget sangkor, sin årlige vårkonsert. Den 29. mai var Injuria selvsagt med glede til stede for å rapportere om høydepunktene fra arrangementet. 

Konserten fant sted i Storelogen på Kvarteret. Sjamanisme? Nei, men det var utvilsomt en magisk aften som Culpa tryllet frem. Med klokkeklare stemmer tok Culpa publikum med på en reise fra Afrika til Nordmøre. Med høy underholdningsverdi er Culpa et kor som handler om mer enn «Berre om bass». Etter konserten var Injuria så heldig å få intervjue leder Celine Daviknes Halland, om kveldens konsert og tiden fremover for Culpa. 


Hvordan synes du det gikk?

Jeg synes det gikk veldig fint, jeg er fornøyd. Alle har jobbet veldig hardt, og ting satt som de skulle. 
 

Gratulerer med overstått konsert. Hva er deres nyeste attributter til repertoaret deres?

«Somebody to love» av Queen, arrangert av dirigenten vår Mia, begynte vi på for bare to uker siden! Africa og Solbønn har vi også lært denne våren samt nye versjoner av Love on top og Culpasangen. 
 

Har dere møtt på noen utfordringer ved planleggingen av arrangementet? 

Det er alltid noen. I år tok Kvarteret betalt for lyd- og lysteknikere, noe som kom overraskende på da de ikke har gjort det tidligere. Culpa hadde derfor ikke penger til dette i budsjettet. Heldigvis har Anders i koret jobbet med lys og lyd før, så da kunne han styre lyset også droppet vi mikrofoner. 

Ellers er det jo alltid noen sanger som er vanskeligere enn andre. Spesielt «Solbønn», som vi har hatt premiere på i dag, har vært utfordrende. Dette er et atonalt stykke med fiolin i tillegg, langt utenfor Culpa sin «komfortsone». 
 

Det må jeg si man ikke la merke til som tilskuer. 

Det var kjekt å se at det gikk som bra som det gjorde. 
 

Har dere noen planer for sommeravslutningen?

Vi har Quiz og etterfest her i kveld. 

I morgen skal vi ha sommeravslutning. Så det passer veldig fint, i morgen er det jo Kristi Himmelfartsdag og fridag, så vi skal hjem til to i koret for tapas, styret har kjøpt inn bobler. Så det blir veldig stas. 

Der deler vi og ut utmerkelser for årets arbeidsjern, årets nykommer, årets sangfugl, årets dansefot og årets PB-mester som har stått for øl og god stemning i portnerboligen. Så ja, jeg gleder meg veldig til å dele ut de prisene. Å få gjøre litt stas på enkelte medlemmer som har utmerket seg. Ellers blir det jo masse sang, god stemning, god mat og fine folk. 

Hva er dine forventninger som leder med nytt semester og nytt styre?

Det blir veldig spennende. Vi har blant annet fått inn en veldig flink markedsfører i Henning. Vi har funnet en veldig god gjeng som har god kjemi. I tillegg har vi ansatt en dirigent som tidligere har vært medlem av mannskoret Arme Riddere. Han studerer musikkterapi, så det blir veldig spennende. 
 

Da kan det kanskje hende at det blir litt reform i Culpa. 

Det kan hende, det får vi se. 

Det har vært litt storm rundt oss på jodel. Noen har ytret at vi er eksklusive og ekskluderende. De siste årene har vi hatt en liten opptakssamtale for nye medlemmer som i hovedsak har vært for kunne plassere folk i de ulike stemmegruppene, alt, sopran også videre. Men vi vurderer nå å droppe den samtalen og å ha flere åpne øvelser for å få med de sangglade studentene på dragefjellet. Vi har mange ledige plasser fra høsten av. Vi trenger både nye gutter og jenter og vil gjerne vise at Culpa er den flotteste gjengen som har det kjekt sammen både mens vi synger og utenom øvelser. 
 

Dere er ikke den eksklusive sangeliten? 

Nei, vi er ikke den eksklusive sangeliten som noen kanskje tror. Vi drikker øl etter hver øvelse. Vi har fyllatur til Krakow, dagsfylla, kveldsfylla og nach. Vors kl. 08 om morgenen, shottseeminar kl. 10. Vi er ikke det vanlige kirkekoret folk har hørt om hjemme.


Culpa er med andre ord en veldig sosial og hyggelig gjeng som også liker å synge. Gratulerer så mye til Culpa med enda en konsert gjennomført med stor suksess! Vi i Injuria gleder oss til å se mer av hva det fantastiske koret på Dragefjellet har å by på igjen til høsten.